Zapraszamy do zwiedzania budynków Centrum Administracyjnego Huty im. T Sendzimira, na teren których zabiorą Państwa przewodnicy z ramienia Fundacji Promocji Nowej HutyRezerwuj online

previous arrow
next arrow
ArrowArrow

English Русский

Zwiedzać budynki można po wcześniejszym zarezerwowaniu terminu. Zapraszamy do obserwacji strony fundacjanh.nakiedy.pl gdzie można zapisać się na wolne miejsca w planowanych i wcześniej ogłoszonych terminach. W przypadku zapotrzebowania na prywatne zwiedzanie wystarczy skontaktować się z nami poprzez e-mail zwiedzanie@fundacjanh.org  lub zakładkę kontakt u góry strony. Informacji udzielamy także pod numerem telefonu: 791 605 879

Tradycyjny program zwiedzania w cenie 25zł/osoba:
Budynek Zarządu “Z” wraz z głównym holem wejściowym, biurami dyrektorskimi, dyspozytornią, salą konferencyjną 157, dawnymi kasami wypłat robotniczych oraz podziemnym sejfem. Przejście podziemnym tunelem łączącym budynek “Z” z budynkiem “S”. Wizyta w budynku “S” oraz zejście do schronu Stanowiska Dowodzenia TOPL z późnych lat 50.

Zwiedzanie trwa średnio około 1,5 godziny i jest dostępne wraz z przewodnikiem w językach polskim, angielskim oraz rosyjskim.

Zapisy poprzez system rezerwacyjny lub poprzez e-mail zwiedzanie@fundacjanh.org

Zapraszamy na zwiedzanie unikatowych w skali Polski budynków – komunistycznych pałaców socrealizmu będących nowohucką wizytówką na przestrzeni lat.

Zapytaj o wycieczkę poprzez formularz kontaktowy

lub Rezerwuj online
Zobacz również naszą propozycję zwiedzania całej Nowej Huty wraz z przewodnikiem w języku polskim oraz w językach obcych!